Sportska populacija

REcreare program za sportaše

Nerijetko karijera sportaša traje toliko dugo koliko njegov zdravstveni karton može pozitivno odgovarati na trenažne zahtjeve. Brigu i odgovornost za svoje zdravlje sportaši moraju osobno preuzeti i na vlastitu inicijativu ga osigurati.

9386276198 4833b237dd m

Trenažni sadržaji najvećim dijelom usmjereni su na  treniranje elemenata kojima je cilj sportski rezultat,što je na kraju krajeva i primarni cilj sporta. Zdravlje je referentna točka koja se „očekuje“,“podrazumijeva“,za zdravlje kao cilj ili sredstvo u sportskom treningu ima najmanje vremena,a te činjenice sportaši postanu svjesni kada se pojavi bol ili ozljeda. Volumen treninga i sustav natjecanja je nemilosrdan,a prostor za prevenciju i neophodnu regeneraciju skroman.
 
REcreare program za sportaše usmjeren je na taj vitalni dio sportske pripreme  a to je prevencija i regeneracija.
 
Strukturu REcreare programa za sportaše čine tjelesne i mentalne tehnike rada koje za posljedicu imaju psihofizički balans sportaša.
 
Rad sa tjelesnim tehnikama podrazumijeva primjenu DNS-a, somatskih principa pokreta.
 
DNS-Dinamička Neuromuskularna Stabilizacija pristup je koji nas vodi kroz razvojnu kineziologiju,granu nauke o pokretu koja se bavi karakreristikama razvoja motoričkih programa djece.
 
Ovaj funkcionalni pristup otklanja kretne disfunkcije primjenom specifičnih kretnih obrazaca,vraća idealnu posturu,programira ispravan stereotip disanja ,što osigurava ekonomično korištenje lokomotornih resursa.Reedukacijom kretnih i respiratornih obrazaca  vraća se izgubljeni funkcionalni potencijal.
 
REcreare program za sportaše koristi višeslojni karakter daha,pa se tako aktualiziraju ove funkcije disanja:
 
-stabilizacija,ispravnim kondicioniranjem daha dovodimo u korektne biomehaničke odnose dijafragmu,prsni koš,mišiće trupa i zdjeličnog dna da kroz stvaranje intraabdominalnog tlaka osiguravaju elementarnu stabilnost trupu
 
-oksigenizacija,metabolička funkcija,opskrbljivanje tijela kisikom,redukcija ugljičnog dioksida,poboljšanje probave,brži oporavak...
 
-ostale funkcije,različite tehnike disanja dovode u balans simpatički i parasimpatički živčani sustav,umiruju tijelo i um,relaksiraju,poboljšavaju koncentraciju,raspoloženje,vježbe disanja donose opći osjećaj mira,lakoće i opuštenosti.
 
Tehnike rada na tijelu kroz somatske principe nastavljaju rad na neuromišićnoj reedukaciji primjenom polganih,svjesnih,preciznih,kontroliranih ,specifičnih pokreta sa ciljem vraćanja prirodne funkcije pokreta.
 
Mentalne tehnike,važan su dio psihofizičke pripreme sportaša.U REcreare programu za sportašu radi se sa progresivnom mišićnom relaksacijom,autogeni trening,sportski coaching,neurolingvističko programiranje,wingwave.
 
Bogatstvo alatima daje mogućnost za postizanje ciljeva na temama koncentracije,vizualizacije,relaksacije,motivacije,promjena ponašanja,uvjerenja,ostvarenje ciljeva,alati koji brzo i jednostavno razgrađuju stresne situacije,strah...
 
U ovom kontekstu mentalnim reprogramiranjem ukloniti ćemo prepreke i postići željene ciljeve.
 
KINEZIOLOGIJA
KINEZIOLOGIJA
OSOBNI RAZVOJ
OSOBNI RAZVOJ
 
 
Email
zrnic.sanja@gmail.com
Telefon
+385 95 905 8564